ekonomskabaza.hr

O nama

članovi ekonomske baze

Leonardo, Jakov, Bernard i Viktor nisu članovi rock banda ali su članovi Ekonomske baze.

2021. godine došli smo na ideju o osnivanju Ekonomske baze s ciljem podizanja ekonomske pismenosti u Hrvatskoj te širenja znanja o ekonomiji i ekonomskim temama na jednostavan način. Vjerujemo da su ova znanja bitna i da mogu koristiti svakome tko nije upoznat s tim temama a želi naučiti nešto o njima bez da čita udžbenike ili krene studirati ekonomiju. O tome što je to inflacija, što je BDP i o puno drugih ekonomskih tema saznat ćete u našim tekstovima.

Leonardo, Jakov i Bernard su studenti treće odnosno četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu smjera Ekonomija, dok je Viktor asistent na istom fakultetu na katedri za Makroekonomiju i gospodarski razvoj.

Leonardo Novak

Leonardo Novak

Ja sam Leonardo, imam 23 godine i student sam 5. godine ekonomije. Uvijek sam htio biti pilot, ali blisko drugo mjesto je bilo i istraživanje utjecaja ekonomskog stanja zemlje i svijeta na običnog čovjeka.

 

 

 

 

 

 

 

Jakov Jerman

Jakov Jerman

Bok! Ja sam Jakov i dolazim iz Zagreba. Student sam 5. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu smjera Ekonomija. U ekonomiji sam od „malih“ nogu odnosno srednje škole (Treća ekonomska škola Zagreb), a uz ekonomiju aktivno igram i pratim sport. Trenirao sam hokej na ledu 12 godina (KHL Medveščak) a trenutno igram SOKAZ stolnotenisku ligu. Uz sport, bavim se i muzikom. Tenor sam u Akademskom zboru Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors . Omiljene ekonomske teme su mi s područja makroekomije te financijskih tržišta (dionice,ulaganja). Nadam se da ćete naše tekstove čitati s užitkom i da ćete pronaći teme koje vas zanimaju!

 

 

 

 

Bernard Cirimotić

Bernard Cirimotić

Ja sam Bernard, imam 25 godina i dolazim iz Varaždina. Student sam 5. godine Ekonomskog fakulteta, smjer Ekonomija. Volim druženje s prijateljima, dobar film, dobru glazbu (zato i pjevam u 2 zbora). Nadam se da će vam naši tekstovi biti zabavni i poučni.

 

 

 

 

 

 

 

Viktor Viljevac

Bernard Cirimotić

Ja sam Viktor i radim kao asistent na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Odlučio sam sudjelovati u projektu koji su osmislili Bernard, Jakov i Leonardo jer mi se svidjela njihova ideja i mislim da u Hrvatskoj ima puno prostora za poboljšanja, kako općenito tako i po pitanju razumijevanja ekonomskih tema. Nadam se da će naš rad barem malo pomoći u tome.